maandag 15 oktober 2012

Specialisatie beeld & geluid 1/2

Voor mijn specialisatie beeld en geluid ben ik direct aan de slag gegaan. Dit vond ik de specialisatie die mij verreweg het meest boeide. Ik heb de opdracht gecombineerd met de film die wij maakte vorig jaar. Deze film werd voor het groene doek opgenomen en later digitaal ge-edit.
Bij deze opdracht gebruikte ik het stop-motionfilmpje dat Jo, Sybren en ik op Hogeschool Leiden hadden gemaakt 'Meisje'. Ook wel bekend als blockbuster titel 'Meisje final revenge part two'. Dit sprak de kinderen enorm aan en waren nog gemotiveerder (als dat al kon) om aan de slag te gaan.
De opdracht was: Beeld een verhaal uit met de stop-motion techniek. Ik wilde alle kaders verwijderen. Ik dacht aan de woorden van Raymond bij de eerste studiedag waarbij je als leerkracht niet alles compleet moet structureren. Het doel was een verhaal van minimaal een halve minuut helder weergegeven en voor meerdere leeftijdsgroepen.

Ze begonnen met het schrijven van een verhaal, tekenen van storyboard, knippen van personages, achtergrond tekenen en inkleuren, foto's maken en bewerken op de computer tot een film. De complete productie lag in handen van de kids. Ik was over het algemeen bezig met de rest van de groep.

Organisatie:
Een (opgeladen) camera
Statief
krijtbord
Kleur krijtjes
Knutselpapier
Schaar
Magneetplakkers




En een 'making of'....leuk om te zien hoe de koe wordt opgebouwd. Mooi voorbeeld van samenwerking.


 
En, wat foto's en filmpje van de bewerking van het geschoten materiaal.




En uiteraard een filmpje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten