maandag 2 april 2012

"Mijn" school

Ik werk op basisschool ‘t Palet in de Schilderswijk in Den Haag. Uiteraard hebben we het hier over een krachtwijk waarbij de dagelijkse gang van zaken net in “ander jasje” wordt gestoken.
Wij hebben het hier over een redelijk grote basisschool met, op de laatste teldatum, 520 leerlingen verdeeld over drie locaties.
De populatie van de school bestaat voornamelijk uit allochtone leerlingen waarbij Nederlands veelal thuis de tweede taal is, als er al Nederlands wordt gesproken thuis. Met veel kinderen die Nederlands als tweede taal hebben zal het verbazen dat wij op taalgebiedlaag scoren. Het verhogen van de taalprestaties staat bij ons hoog in het vaandel. Zo hebben wij al een aantal jaar schakelklassen en zijn een aantal dit jaar een cursus ‘Taal100’ gestart om taalcoaches voor de rest van het team te worden.
Sinds een jaar of vijf werken op het gebied van wereldoriëntatie met ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO). Hierbij bepalen we per thema a.d.h.v. de kerndoelen vanuit de intrinsieke motivatie vanuit de kinderen de lessen. Alle lessuggesties hebben we op de server verzameld.
Hier halen we onze winst. Alle info is voor iedere leerkracht op ieder moment (mits de verbinding ons niet in de steek laat) beschikbaar. Dit in combinatie met ouderwets tastbaar materiaal in het lokaal.
Wij hebben twee multimedialokalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten